Så kan du tjäna egna pengar i sommar

Fem enkla tips på hur du kan tjäna pengar i sommar
Trots att det inte blir något FF i sommar kan du fortfarande skapa ditt eget sommarjobb. Hur? Bra fråga. Vi kan tyvärr inte ge ett magiskt svar. Men, vi kan bidra med fem heta tips hur du kan tjäna egna pengar i sommar.
Och så klart – glöm inte bort att hålla avstånd och var noga med att inte jobba vid minsta sjukdomssymtom. 

1. Fortsätt med ditt FF-företag

Troligtvis sommarens hetaste tips. Damma av den gröna t-shirten, gå genom dina anteckningar och kör igång. Du är redan en sylvass entreprenör och har kunskapen hur man driver ett eget företag.

Ett bra sätt att komma igång med ditt företag igen är att ägna en stund åt att tänka på vad som fungerade bra och mindre bra med ditt företag förra gången. Du är äldre och, tro det eller ej, lite visare idag. Dessutom har du redan byggt upp en kundkrets – utnyttja det.

Läs intervjuer med tidigare FF-deltagare för inspiration. 

2. Klipp gräs, rasta grannes hund, rensa ogräs, sälj din konst

Ja, listan på saker du kan göra kan göras lång. Det är din fantasi som sätter gränsen.

Det är visserligen lättare sagt än gjort att komma på en idé som fungerar klockrent (tro oss, vi vet!). Genom åren har det visat sig att det ofta är de enkla idéerna som ligger som grund för ett framgångsrikt FF-företag. Försök tänka utifrån dina potentiella kunder. Vad tror du att de vill ha hjälp med? Vad behöver de inte hjälp med?
Att erbjuda snöskottning kommer, förhoppningsvis, inte leda till några jobb i sommar. Men klippa gräsmattor kanske?

3. Hjälp de som behöver extra hjälp

Med tanke på hur det ser ut i Sverige och i världen just nu är det extra viktigt att vi hjälps åt. En liten handling av dig kan ha stor betydelse för någon annan. 

Det är många som är isolerade i sina hem just nu och kan inte utför vardagliga sysslor som mathandling och gräsklippning. Detta är en superbra möjlighet för dig att både bli en vardagshjälte och tjäna egna pengar i sommar. Det är ett vinnande kombination helt enkelt!  

Återigen, det är viktigt att du håller avstånd så att du inte utsätter dig själv eller andra för onödig risk att bli smittad eller smitta andra.

4. Dela ut reklam/tidningar

Gillar du att röra på dig? Då är detta tips perfekt för dig. Dra på dina snabbaste kläder, hoppa på cykeln och dela ut reklam/tidningar som ett proffs. 

Börja med att googla och se vilka möjligheter som finns i din stad. Förutom lättförtjänta pengar får du motion, solbränna, frisk luft, möjlighet att bestämma över dina arbetstider och hur mycket du vill tjäna – ju mer du delar ut, desto mer tjänar du.

5. Arrangera en loppis

Vem har inte kläder och annat som ligger hemma och samlar damm? Arrangera en loppis och tjäna pengar på saker du inte använder. Fråga folk i din omgivningen om de har något att donera till din loppis. 

Loppisar är omåttligt populära och är ett stabilt sätt att tjäna extra pengar på. För en lyckad loppis är det viktigt att du tänker på:

  • Sälj inte skräp (vem vill köpa skräp?)
  • Ha vettiga loppispriser. Saker som kostar mellan 5-50 kronor säljer bäst.  
  • Se till att vara utomhus eller arrangera en loppis online.
  • Skylta och marknadsför din loppis ordentligt.

Lycka till!

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email