Nicolina Nair Johansson

Nicolina Nair Johansson ute i det gröna
Kakspecialisten Nicolina startade Nico´s kakservice FF.

Jag heter Nicolina och kommer från Arboga. Jag har alltid varit intresserad av att hålla på med mat, bakning och allt som har med råvaror att göra.

Berätta om din affärsidé

Min affärside var ju då ett cateringföretag som inriktade sig just på bakverk och sötsaker. Det var mycket med ekonomin och hålla koll på allting. När jag väl fick igång företaget tyckte jag att det gick bra. Det var kul och man lärde sig väldigt mycket.

Vad var din första tanke när du hörde om FF?

Första gången jag hörde om Framtidens Företagare var när de hade en föreläsning i Arboga. Det var obligatoriskt att gå dit och först tyckte jag att det lät tråkigt, om jag ska vara ärlig. För jag hade aldrig varit intresserad av det här med företag, för i mitt huvud handlar det om att sitta vid ett skrivbord och skriva rapporter hela dagen. 

Jag och mina kompisar satt på föreläsningen och när de (handledarna) började prata om FF och vad det handlar om var det verkligen “mindblown” för det var verkligen inget som jag trodde att det skulle vara. Det verkade extremt roligt och jag blev jättenyfiken. Direkt började jag spåna på idéer. 

Så, när föreläsningen var slut gick jag upp och hämtade en ifyllningblankett visste jag redan vad jag skulle göra. Cateringidén kom direkt!    

Vilken är din främsta lärdom efter FF-sommaren?

Det jag tar med mig från kursen och hela FF-grejen är alla människor man har träffat och allt man har lärt sig från andra. Det här med att hjälpas åt och spåna på varandras idéer och köra på. Alltså, har du en idé – satsa på den. Och satsar du på den med “mind body and soul” då kan du få det att fungera. Men du måste vilja göra det. 

Något jag skulle vilja göra annorlunda med facit i hand? Det är det där med ekonomin. Det var lite svårt. 

Har du några tips till blivande FF-deltagare?

Ta chansen! Alltså, verkligen. Det är en extremt lärorik period att vara med i FF. Det man lär sig är saker man kan ha nytta av även längre fram i livet. Om man vill starta företag i framtiden så har man det i bakfikan helt enkelt och det ser också väldigt bra ut på ett CV att ha haft ett eget företag under en sommar där man har jobbat med “det här och det här”. Man får ju erfarenhet.  

 

Har man en idé – våga kör på den!    

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email