Fanny, Nikki och Saga

Fanny, Nikki och Saga spekulerar
Kompisarna Nikki, Saga och Fanny grundade Tass Pass FF.

Jag, Fanny, Nikki och Saga är kompisar sedan tidigare och vi går i samma klass i Fagersta. Därför tänkte vi att vi kunde starta ett företag ihop, tillsammans. Det gick bra att driva företaget tillsammans även om det blev lite småkonflikter ibland – vem som skulle göra vad och sånt, men det löste sig alltid. Alla var ambitiösa så det var egentligen bara ett bra tecken.

Berätta om er affärsidé

Vi ville komma på en affärsidé som alla hade ett intresse i. Något som alla tyckte var kul och något som behövdes i Fagersta. Då tänkte vi att vi kunde vara djurvakter för det finns inte så många såna i Fagersta. De brukar dessutom inte komma ut till folk heller och då tänkte vi att det var en bra idé att vi faktiskt kunna passa djuren hemma hos kunderna.

Det tog ett tag för oss att komma fram till själva idén. Först var vi inne på idén om barnvaktning eller städhjälp, att hjälpa andra helt enkelt. Vi försökte identifiera vilka behov som fanns och efter ett tag kom vi fram till att vara djurvakt passade bäst.

Vad var er första tanke när ni hörde om FF?

För mig (Fanny) var det så att jag letade efter ett sommarjobb just då. Det är rätt svårt att få sommarjobb som ung, speciellt i Fagersta. När FF kom till skolan tyckte jag att det lät som den perfekta idén. Man fick hitta på själv vad man ville göra och jag tyckte att det lät kul samtidigt som det var ett väldigt bra alternativ för mig att hitta ett jobb. Det ser dessutom bra ut på CV:t, att man har drivit ett eget företag.

Vi hade inte hört talas om Framtidens Företagare innan men vi alla tyckte direkt att det verkade jättekul när vi hörde om FF under föreläsningen.

Vilken är den främsta lärdomen efter FF-sommaren?

Framför allt har vi lärt oss att ta initiativ och våga ta kontakt med folk som man aldrig har pratat med förut.

Vi skulle ha tänkt mer på att vi skulle strukturera rollerna i företaget lite bättre. Jobbfördelning framför allt för det blev ganska lätt att alla gjorde samma sak och då kunde det bli lite stressigt. Då fick vi inte alltid lika mycket gjort som vi kunde ha fått gjort.

Har ni några tips till blivande FF-deltagare?

Våga testa! Ge det ett försök, det behöver vara svårare än så. Det är kul att tjäna pengar på något som man tycker är roligt. Man får lära känna många nya människor. Man hjälper varandra väldigt mycket så man är aldrig själv.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email