Emil Kumpula

Emil in action
Cykelfantasten Emil Kumpula grundade Cykelservarn FF. (Foto: Valto Kumpula)

Jag heter Emil, 15 år och kommer från Hallstahammar. Jag gillar att cykla mountainbike på fritiden.

Berätta om din affärsidé

Min affärsidé var att laga cyklar. Istället för att kunden ska komma till mig kommer jag till kunden. För om man, till exempel, har fått en punktering på cykeln så är det inte alltid så att de har möjlighet att ta den till en cykelverkstad. Jag gör det lite enklare – jag kommer och lagar cykeln på plats.

Jag har jobbat på bra i sommar. I början jobbade jag hårt med marknadsföringen, på facebook och andra sociala medier. En del kunder fick jag på en gång men mestadel av mina kunder kom från Facebook. Det gällde att visa att man fanns. Jag la ut annonser på Instagram och Facebook med jämna mellanrum och beskrev vad jag gjorde och så. Jag tryckte även upp flyers och delade ut i brevlådor i Hallstahammar. Ibland fick man respons, ibland fick man ingen respons alls. Den digitala marknadsföring gav mest jobb. Det är enkelt och man kan nå fler personer än att dela ut flyers och så.

Vad var din första tanke när du hörde om FF?

Det fanns lite lappar och så i skolan innan ni kom på besök. Jag hade ingen aning vad jag ville göra och visste inte vad Framtidens Företagare gick ut på. Efter föreläsningen tänkte jag att jag inte hade något att förlora på att vara med. Det var ju gratis och jag kanske kunde lära mig något. Då hade jag ingen affärsidé alls. Den kom senare.

Vilken är din främsta lärdom efter FF-sommaren?

Jag fick betydligt mer erfarenhet. Jag har lärt mig att laga cyklar och att alla cyklar är olika. Så, jag har blivit bättre att lösa problem. Man utvecklas av Framtidens Företagare. Man får verkligen en självförtroendeboost, man vågar väldigt mycket mer. Jag gjorde mitt bästa och vet inte om jag kunde gjort något annorlunda, med facit i hand

Har du några tips till blivande FF-deltagare?

Det är bara att anmäla sig till grundkursen. Man lär sig så otroligt mycket. Det kommer automatiskt. Det är inget man måste göra. Det, liksom, går!

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email