Elsa och Denise

Elsa och Denise på gala
Mångsysslarna Elsa och Denise grundade Sommarservice FF.

Vi heter Elsa och Denise, båda 15 år och vi går på Centralskolan i Norberg. Vi träffades innan vi skulle börja förskolan så vi varit kompisar i nästan 10 år. Vi gör nästan allting tillsammans så det var självklart för oss att driva ett FF-företag tillsammans.

Berätta om er affärsidé

Tidigt tänkte vi att vi ville ha ett företag som gjorde “allt i allo”. På så vis fick vi en bredare kundkrets. Vi har tvättat väldigt mycket fönster, målat hus, vattnat blommor, städat och massa mer.

Först startade vi en facebooksida som vi bad våra föräldrar dela för att sprida den till potentiella kunder. Senare gjorde vi gjorde flygblad som vi satte upp på några tavlor i Norberg. Vi jobbade också mycket med Instagram där vi la ut bilder när vi jobbade eller övade på danssteg till dansskolan. Där postade vi också erbjudanden på Facebook och Instagram som gav ganska mycket. Facebookinläggen i olika grupper renderade i flest jobb. 

Vad var er första tanke när ni hörde om FF?

Vi hade hört talas om FF från Elsas mamma innan de kom till skolan så vi kände till dem innan föreläsningen. Vi hade bestämt hos redan innan att vi ville vara med. Båda ville ha ett sommarjobb och det lät som en bra idé. Efter föreläsningen blev ännu mer sugna på att vara med. Det verkade vara bra och man fick välja själv man ville göra under sommaren. Det var en bra möjlighet och vi ville prova.

Vilken är er främsta lärdom efter FF-sommaren?

Vi båda utvecklade vårt självförtroende ganska mycket, även om vi hade bra självförtroende innan. Sedan tidigare tyckte vi att det var svårt att prata inför en grupp där all fokus var på en. I FF fick vi blanda annat jobba med det och ju mer vi tränade på det desto enklare blev det. Vi fick lära oss hur man kunde stå eller prata inför en grupp. Det har vi nytta av nu i skolan också. Det vi kanske tyckte kändes lite jobbigt för ett år sedan känns inte lika läskigt nu, till exempel att ringa och prata med kunder. Nu känns det inte konstigt alls.

Har ni några tips till blivande FF-deltagare?

Ett bra tips är att man ska vara öppen för allt och alla idéer. Skriv ner dem även om det låter jättekonstiga och tänk över dem. Det kanske blir något bra av det i ett senare skede.

Även om man inte har en idé tycker vi att man ska vara med på FF:s grundkurs. Handledarna är jättebra och hjälper till att hitta sin egen idé. FF är en bra start och ger dig en chans att utvecklas som person. Man blir pushad på ett bra sätt. Sök!

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email